Archive | Ese RSS feed for this section

Ese dhe Hartime te ndryshme shqip dhe anglisht

23 Mar

Kliko mbi titullin që ju intereson


Ese: Njerëzit vdesin nga streset
Ese – Libri shoku im më i mirë
Ese për prindërit
Ese për dashurinë
 
Ese për 28 nëntorin – Ese tjetër”
Ese për 17 shkurtin
Ese për 9 Prillin
Ai dhe ata” 
American Revolution” 

Ata rishkuan në mërgim, por mbresat u rrënjëzuan në dheun tonë
Aty ku skamja dhe mëshira jetojnë bashkë” 

Bukuritë natyrore
Dashuria ndaj nënës
Ese për Demokracinë
Dëshirat e mia
Do të kthehen të gjithë, a e di ?
Drugs problem solution
Durrësi, porta e Europës
Edhe shkolla duhet të shkollohet!
E tashmja
E vërteta e hidhur
E vërteta e kësaj jete
Electricity
Ëndrra ime
Ese dhe portrete
Ese për 17 shkurtin” 
Ese për Pavarësinë e Kosovës” ese tjetër
Ese për 28 nëntorin
Ese për 7 marsin
Ese për 8 marsin
Ese për abortin
Ese për Arsimin
Ese për atdheun
Ese për atdheun”  një tjetë ese
Ese për Dimrin
Ese përkorrupsionin
Ese për librin” – nje tjeter ese
Ese për librin” nje tjeter ese
Ese për librin” tjeter ese
Ese për librin  edhe nje tjeter ese
Ese për Nënën
Ese për Pranverën” – ese tjeter
Ese për Pranverën” ese tjeter
Ese për Pranverën” Tjeter ese
Ese për Pranverën”  nje tjeter ese
Ese për Shkollën

 ”Ese për shokun’
Ese për Verën

Ese për Vjeshtën” 
Ese: Etja për pushtet të çon drejt vdekjes!
Familja” 
Fjalët e qiririt
Gabimisht mos më harro mua
Grua dhe krua
Gjurmë” 
Hipokritja
Ishte dimër
Jemi në epokën e fëmijëve
Kanionet e Benjës
Koha” 
Koha rrjedh
Koprraci
Ku shkoi të ftohtit
Kujtimi për nënën” 
Medito
Me mendjen në ty e bukur është edhe mërzia

Më të keqin ka raste kur e mëton si më të mirin!
Mosha e mjerimit
My Mentor” 
N’det
Ndjej mall për ty” 
Në betejë
Në fillim ishte Fjala…!
Në kërkim të vërtetës
Në një çast’
Në sytë e gjyshes
Në zemra jetonte fjala liri
Nëna engjëll mbrojtës
Nëna ime
Nëna qenia më e dashur në botë
Nën qiellin e Mesdheut
Një ditë fshatarqe
Një lektyrë e lexuar
Një popull që ka dëshmorë, nuk njeh robëri
Një rreth

Një tregti që do të zhdukë edhe vetë fjalën tregti!

Oliver Twist
Pasqyrën mos e urreni, ajo nuk ju gënjenë asnjëherë” 
Peshorja e jetës
Pjesëmarrja në votime, e drejtë apo detyrim?
Poema e mjerimit” 
Po nuk pate Islam, nuk do kesh as shëndet !?” 
Rruga imagjinare” 
Rrugicat e Tiranës

Sikur të mos i kisha festat e mia...”

Schooling and Education
Shqiptarët, popull me shumë emra, me një identitet
Sa lehtë e sa vështirë
Sa më shumë që mësoj
‘Sinqeriteti
Suburbanization
Të dua kripa ime, përmes teje ka shije jeta ime, – sa fjali logjike kjo, apo jo?
Të drejtat e fëmijëve
Të jemi tolerantë
Të jetuarit në mënyrën e duhur
Të pasur, por të varfër dhe të pushtetshëm, por të palumtur’
The Beginning of Drama
The Definition of Price
The Language of Music
Thyerja e shigjetës
U kthyen dallëndyshet
Unë jam arkitekt i jetës sime
Varri i shitur” 
Vjeshtë në Vjenë
Vlera e frikës ndaj Zotit Lavdiplotë

Ese dhe hartime të ndryshme shqip dhe anglisht – Hartime shqip

26 Tet

Ese dhe hartime të ndryshme shqip dhe anglisht

Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër. 

Redaksia Rapitful ka lexuar disa ankesa në emailin e saj të bëra nga disa arsimtarë dhe profesorë ku janë ankuar se nxënësit po i kopjojnë esetë dhe hartimet nga faqja Rapitful dhe me ato ese apo shkrime po prezantohen gjatë shkrimit të eseve dhe hartimeve. Pra redaksia Rapitful kërkon nga nxënësit që të mos kopjojnë esetë dhe hartimet dhe me to të prezantohen para mësimdhënësve por le të jenë këto ese vetëm si një udhërrëfyes se si duhet të shkruhet një ese apo hartim dhe asesi të kopjohen. Ju faleminderit për mirëkuptim.

Ese dhe hartime do te shtohen vazhdimisht keshtuqe na vizitoni prap.

Nëse dëshironi Analiza letrare të veprave të ndryshme kliko mbi Analiza Letrare

Kliko mbi titullin që ju intereson

17 shkurti

9 Prilli

Ai dhe ata” 

American Revolution” 

Ata rishkuan në mërgim, por mbresat u rrënjëzuan në dheun tonë

Aty ky skamja dhe mëshira jetojnë bashkë” 

Bukuritë natyrore

Dashuria ndaj nënës

Demokracia

Do të kthehen të gjithë, a e di ?

Drugs problem solution

Edhe shkolla duhet të shkollohet!

E tashmja

E vërteta e hidhur

E vërteta e kësaj jete

Electricity

Ëndrra ime

Ese dhe portrete

Ese për 17 shkurtin” 

Ese për Pavarësinë e Kosovës” ese tjetër

Ese për 28 nëntorin

Ese për 7 marsin

Ese për 8 marsin

Ese për abortin

Ese për Arsimin

Ese për atdheun

Ese për atdheun”  një tjetë ese

Ese për Dimrin

Ese përkorrupsionin

Ese për librin” – nje tjeter ese

Ese për librin” nje tjeter ese

Ese për librin” tjeter ese

Ese për librin  edhe nje tjeter ese

Ese për Nënën

Ese për Pranverën” – ese tjeter

Ese për Pranverën” ese tjeter

Ese për Pranverën” Tjeter ese

Ese për Pranverën”  nje tjeter ese

Ese për Shkollën

 ”Ese për shokun’

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën” 

Ese: Etja për pushtet të çon drejt vdekjes!

Fjalët e qiririt

Grua dhe krua

Hipokritja

Ishte dimër

Jemi në epokën e fëmijëve

Kanionet e Benjës

Koha

Koprraci

Ku shkoi të ftohtit

Kujtimi për nënën” 

Medito
Me mendjen në ty e bukur është edhe mërzia

Më të keqin ka raste kur e mëton si më të mirin!

Mosha e mjerimit

My Mentor

Në një çast’

Në sytë e gjyshes

Në zemra jetonte fjala liri

Nëna engjëll mbrojtës

Nëna ime

Nëna qenia më e dashur në botë

Një lektyrë e lexuar

Një popull që ka dëshmorë, nuk njeh robëri

Një tregti që do të zhdukë edhe vetë fjalën tregti!

Oliver Twist

Pasqyrën mos e urreni, ajo nuk ju gënjenë asnjëherë

Pjesëmarrja në votime, e drejtë apo detyrim?

Poema e mjerimit” 

Po nuk pate Islam, nuk do kesh as shëndet !?

Sikur të mos i kisha festat e mia...”

Schooling and Education

Shqiptarët, popull me shumë emra, me një identitet

Sa lehtë e sa vështirë

‘Sinqeriteti

Suburbanization

Të dua kripa ime, përmes teje ka shije jeta ime, – sa fjali logjike kjo, apo jo?

Të drejtat e fëmijëve

Të jemi tolerantë

Të jetuarit në mënyrën e duhur

Të pasur, por të varfër dhe të pushtetshëm, por të palumtur’

The Beginning of Drama

The Definition of Price

The Language of Music

Thyerja e shigjetës

U kthyen dallëndyshet

Vlera e frikës ndaj Zotit Lavdiplotë

 Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër. 

Ese dhe hartime për stinët e vitit(Pranverën,Verën,Vjeshtën dhe Dimrin)

22 Maj

Ese dhe hartime për stinët e vitit

 

Kliko mbi titullin që të hapet faqja përkatëse

Ese për Pranverën” – ese tjeter
Ese për Pranverën” ese tjeter
Ese për Pranverën” Tjeter ese
Ese për Pranverën”  nje tjeter ese

 

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën

Ese për Dimrin

Hartime dhe ese per pranveren

20 Pri

Ese apo hartime per pranveren

Kliko mbi titullin qe te hapet faqja perkatese

Pranvera

Ese per pranveren

Ese per pranveren

Ese per pranveren  ese tjeter

Ku shkoi të ftohtit

U kthyen dallëndyshet

Ese dhe hartime shqip

9 Pri

Ese dhe hartime të ndryshme shqip

Ese do te shtohen vazhdimisht keshtuqe na vizitoni prap

Kliko mbi titullin që ju intereson

17 shkurti

9 Prilli

American Revolution

Bukuritë natyrore

Dashuria ndaj nënës

Demokracia

Drugs problem solution

E tashmja

E vërteta e hidhur

E vërteta e kësaj jete

Electricity

Ëndrra ime

Ese dhe portrete

Ese për 17 shkurtin

Ese për 28 nëntorin

Ese për 7 marsin

Ese për 8 marsin

Ese për abortin

Ese për Arsimin

Ese për atdheun

Ese për Dimrin

Ese për korrupsionin

Ese për librin” – nje tjeter ese

Ese për librin” nje tjeter ese

Ese për librin” tjeter ese

Ese për Nënën

Ese për Pranverën” – ese tjeter

Ese për Pranverën” ese tjeter

Ese për Pranverën” Tjeter ese

Ese për Pranverën”  nje tjeter ese

Ese për Shkollën

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën

Fjalët e qiririt

Hipokritja

Ishte dimër

Jemi në epokën e fëmijëve

Koha

Koprraci

Ku shkoi të ftohtit

Kujtimi për nënën

Me mendjen në ty e bukur është edhe mërzia

My Mentor

Në sytë e gjyshes

Në zemra jetonte fjala liri

Nëna engjëll mbrojtës

Nëna ime

Nëna qenia më e dashur në botë

Një lektyrë e lexuar

 ”Një popull që ka dëshmorë, nuk njeh robëri

Oliver Twist

Pjesëmarrja në votime, e drejtë apo detyrim?

Poema e mjerimit

Schooling and Education

Shqiptarët, popull me shumë emra, me një identitet

Suburbanization

Të drejtat e fëmijëve

Të jemi tolerantë

Të jetuarit në mënyrën e duhur

The Beginning of Drama

The Definition of Price

The Language of Music

Thyerja e shigjetës

U kthyen dallëndyshet